Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κόρινθος : Εγκρίθηκε η συμπληρωματική δημοπρασία 13,1 εκ. ευρω για τον Ξηριά

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, η συμπληρωματική δημοπρασία που διενεργήθηκε την 01/04/2014 συνολικού προϋπολογισμού 13,1 εκ. ευρω και αφορούσε την ολοκλήρωση των έργων του Ξηριά στην οδό Γ. Παπανδρέου εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια. 
Σύντομα θα συμβασιοποιηθεί, αφού γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται στενά
με τις αρμόδιες  Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος για να ολοκληρωθεί και το τελευταίο κομμάτι που απομένει στην οδό Γ. Παπανδρέου και να αποκατασταθεί πάλι ομαλά  η κυκλοφορία στην πόλη της Κορίνθου.
Το έργο που θα κατασκευαστεί, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής που αποδέχθηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, περιλαμβάνει και το κομμάτι από τις γέφυρες της Γ. Παπανδρέου  μέχρι  τη σιδηροδρομική γραμμή, κάτι που δεν υπήρχε  στον αρχικό σχεδιασμό.
 Με αυτό τον τρόπο θα είναι η περιοχή πιο ασφαλής και ιδιαίτερα για τα γειτονικά σχολικά συγκροτήματα. Θα αποδοθούν επιπλέον κοινόχρηστοι χώροι και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με έργα ανάπλασης που θα γίνουν στην εκεί περιοχή.
Όμως κάποιοι προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια να αποδώσουν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για τη μη ολοκλήρωση των έργων του Ξηριά.
Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτό το έργο που θα ολοκληρωθεί  εντός του 2014 και έχει  συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 72 εκ. ευρώ.

Για τα επιπλέον έργα που έγιναν και αυτά που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν, θα έχουν άραγε την τόλμη οι συνήθεις καταγγέλλοντες να αναγνωρίσουν την θετική συνδρομή του Δήμου Κορινθίων και ιδιαίτερα του Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού