Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ι. ΜΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Την Κυριακή του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης, όπως από της εγκαταστάσεώς του στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου συνηθίζει, στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου συμπαραστατούμενος και από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι ανέγνωσαν το Ι. Ευαγγέλιον εις ξένας γλώσσας.

Την επομένη, Δευτέρα της Διακαινησίμου, προσκεκλημένος του Γέροντος και Καθηγουμένου της Ι. Μονής, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγαπίου Δρίτσα, συλλειτούργησε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, στην εν λόγω πανηγυρίζουσα Ι. Μονή, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο, κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, στο πολυπληθές εκκλησίασμα ευχαριστήσας τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής για την φιλοξενία. Στην συνέχεια ετελέσθη η Ακολουθία του Αγιασμού και η ευλόγησις των άρτων μετά το πέρας των οποίων ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον προσκεκλημένον φίλον Ιεράρχην άγιον Χαλκίδος κ. Χρυσόστομον. Ακολούθησε η Μοναστηριακή Τράπεζα στην διάρκεια της οποίας ο Καθηγούμενος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς διά την τιμητικήν παρουσίαν Τους και την επιδαψίλευση των Αρχιερατικών ευλογιών Τους τόσον στην Ι. Μονή όσον και στους ευλαβείς προσκυνητές.

Ι. ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετά του προσκεκλημένου Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου μετέβησαν στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, που εόρταζε την εύρεση του Ι. Λειψάνου του προστάτου της Οσίου και συγχοροστάτησαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, κατά την διάρκεια του οποίου τέλεσαν τις Κουρές εις Μεγαλοσχήμους των αδελφών της Ι. Μονής Αγαπίας και Μαγδαληνής και την εις Ρασοφόρον της δοκίμου Ελισάβετ, μίλησε δε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.


Την επομένη το πρωί, Τρίτη της Διακαινησίμου, οι δύο Αρχιερείς συλλειτούργησαν στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος ομίλησε επίκαιρα στους ευλαβείς προσκυνητές.

ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη εις την Ζάχολη όπου τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου και ομίλησε επίκαιρα στους πιστούς.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία  στην Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου  Φενεού  και κατά την διάρκειά της χειροθέτησε εις Μεγαλοσχήμους Μοναχούς τους δόκιμους αδελφούς της Ι. Μονής Βασίλειον Κεσίσογλου και Πέτρον Τζανουλίνον, ονομάσας αυτούς Ιερώνυμον και Διονύσιον αντιστοίχως.


ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ
Το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου, τέλεσε τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κόρφου, συμπαραστατούμενος και από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας Παν/τον Αρχιμ. κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο. Στην συνέχεια ακολούθησε η Λιτάνευση της  Ι. Εικόνας στους δρόμους του Δημοτικού Διαμερίσματος.


Την Παρασκευή της Διακαινησίμου λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καμαρίου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνος πέριξ του Μοναστηρίου.



ΑΓΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΝΟΤΑΡΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Το Σάββατο της Διακαινησίμου, τέλεσε τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μακαρίου Ξυλοκάστρου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας Παν/τος Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος. Επακολούθησε η Ι. Λιτανεία στους δρόμους της πόλεως.


Την Κυριακή του Θωμά, ημέρα μνήμης του Αγίου Μακαρίου Επισκόπου Κορίνθου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Μακαρίου Ξυλοκάστρου και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Βίο και το Έργο του τοπικού μας Αγίου, Μακαρίου του Νοταρά.