3ος Κύκλος: Η παραγωγή του κρασιού - Είδη οινοποίησης
Θέματα 1ης συνάντησης - 28 Μαΐου, 7.30μμ
- Λευκή οινοποίηση - ποικιλίες - ιδιαιτερότητες (λευκά κρασιά από λευκά ή ερυθρά σταφύλια, ο ρόλος της απολάσπωσης και της θερμοκρασίας στη ζύμωση, το batonnage, η επιλογή ή όχι της παλαίωσης σε βαρέλι)
- Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 3-4 κρασιών
Θέματα 2ης συνάντησης - 4 Ιουνίου, 7.30μμ
- Ερυθρή οινοποίηση και τεχνικές ( παραγωγή ροζέ, φρέσκου ερυθρού, ερυθρού οίνου παλαίωσης, η επίδραση του βαρελιού και ο χρόνος παλαίωσης)
- Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 3-4 κρασιών
Θέματα 3ης συνάντησης - 11 Ιουνίου 7.30 μμ
- Ειδικές οινοποιήσεις (γλυκά κρασιά, αφρώδη και σαμπάνια)
- Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής σε κάθε συνάντηση του 3ου κύκλου: 20,00 ? + ΦΠΑ
|
|