Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΗΛΙΑΣ ΓΕΡΑΡΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ 10η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα «Σχολικός εκφοβισμός, το σύγχρονο κοινωνικό άγος» θα παρουσιάσει, αύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου κ. Ηλίας Γεραρής, στην 10η κατά σειρά Συνεδρία της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο κ. Γεραρής, Δάσκαλος με μεταπτυχιακό στην Θεολογία και μετεκπαίδευση στις Παιδαγωγικές επιστήμες, μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία του, που έχει αποκομίσει από την πολύχρονη παρουσία του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα ορίσει την έννοια του σχολικού εκφοβισμού και θα αναφερθεί στα εμπλεκόμενα μέρη (παιδιά - γονείς - εκπαιδευτικοί) προσεγγίζοντας το ψυχολογικό προφίλ καθενός ξεχωριστά.
 Εν συνεχεία, θα δώσει πρακτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου μέσα από το πρίσμα της αγάπης και του σεβασμού του πλησίον μας, που αποτελούν κυρίαρχες αρετές στον Χριστιανισμό.
Σας προσκαλούμε, να παρακολουθήσετε την αφορώσα σ’ όλους μας αυτή ομιλία, στα πλαίσια της λειτουργίας της Σχολής Γονέων, ώστε να μάθουμε πως μέσα από την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία και πράξη της Εκκλησίας μας μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους αρνητικά φαινόμενα.