Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

1η Μετεκλογική Συνέλευση της ‘Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης Βέλου-Βόχας’

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις αρχές Ιουνίου,  η 1η μετεκλογική συνέλευση στα Ταρσινά, όπου παραβρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ενεργών μελών της παράταξης.

Η συνέλευση ξεκίνησε με εισήγηση του επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου Λεωνίδα Στεργιόπουλου, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της εκλογικής μάχης και του αποτελέσματός της.

Η άποψη που επικράτησε είναι ότι η παράταξή μας (δεδομένων των συνθηκών) πέτυχε μια μεγάλη νίκη, για την οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι.

Στην πορεία θα πρέπει να αναζητήσουμε τους τρόπους παρέμβασης στην τοπική κοινωνία, ώστε, χωρίς να καταφύγουμε σε μεθόδους που έχουμε απορρίψει και καταγγείλει, να μετατρέψουμε αυτή την πρώτη νίκη σε θρίαμβο, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στη συνέχεια εκλέχτηκε 9μελές συντονιστικό όργανο αποτελούμενο από τους,
·         Στεργιόπουλο Λεωνίδα,
·         Κόρκα Δημήτρη,
·         Γρανιτσιώτη Ανδρέα,
·         Βυτινιώτη Θανάση,
·         Πολλάλη Τάσο,
·         Γκούμα Αναστασία,
·         Δημάκη Θανάση,
·         Μπιτσάκου Σούλα,
·         Μπαλντουμά Χρύσα.
(Στο συντονιστικό θα μετέχουν πάντα οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι).


Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως
·         η πρόταση που κατέθεσε το μέλος Δημήτρης  Κόρκας για εναλλαγή των προσώπων στο συμβούλιο. Αυτό προϋποθέτει ότι οι εκλεγέντες θα πρέπει να παραιτηθούν και στη θέση τους θα αναλάβουν οι επόμενοι, ώστε να μεγεθυνθεί ο αριθμός των εμπλεκομένων προσώπων και να αυξηθεί η συλλογική εμπειρία της παράταξης.
·         Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομικές προϋποθέσεις για τη συνεχή λειτουργία της παράταξης και τον τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες.
·         Συζητήθηκε επίσης  η αλλαγή ονόματος και άλλα θέματα.

Όλα τα παραπάνω, το εκλεγέν συντονιστικό όργανο θα αναλάβει να τα εξειδικεύσει και να εισηγηθεί σε μελλοντική συνέλευση των μελών.
  

Η συνέλευση / συνεστίαση έκλεισε με άφθονο κρασί, φαγητό και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.