Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

(BINTEO) ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 12ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟY

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
 ΚΗΡΥΞΕ  ΤΗ  ΛΗΞΗ ΤΟΥ  12ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΘΕΑΤΡΟΥ

Έπεσε  η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου στη Κόρινθο, όπου για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας, Κορίνθιοι και Κορίνθιες, πλημμύρισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, η οποία αποδείχθηκε τελικά μικρή για να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο γεγονός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :


Τη τελετή λήξης, κήρυξε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός ο οποίος στη τοποθέτηση του  ευχαρίστησε τους συντελεστές του Κορινθιακού θεάτρου και τον Πρόεδρό του Παύλο Καράγιωργα, τα θεατρικά σχήματα που συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν  καθ’ όλη την διάρκεια του δεκαήμερου, τους θεατές που  για 12η συνεχόμενη φορά  έδωσαν το παρόν, αποδεικνύοντας με την παρουσία τους ότι το  ετήσιο Φεστιβάλ  της Κορίνθου δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλέγεται στα καλύτερα και μεγαλύτερα του είδους του στην Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος  Κορινθίων αναγνώρισε τη σπουδαιότητα των  θεατρικών παραστάσεων, όπου μέσα από  τις επαγγελματικές αποδόσεις των ερασιτεχνών ηθοποιών, εκφράστηκε η ανθρώπινη πολυπλοκότητα και ο πλούτος των συναισθημάτων, αναδεικνύοντας παράλληλα τις έννοιες της συναδέλφωσης και της ειρήνης, αξίες οι οποίες διαμέσου του θεάτρου, παραμένουν σταθερές και αναλλοίωτες στο χρόνο.
 Ενημέρωσε τους συμπολίτες μας, ότι η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναλειτουργήσει το κατεστραμμένο από λεηλασίες θέατρο των Εξαμιλίων «Μίκης Θεοδωράκης», αφού η χωρητικότητά του αλλά και η τοποθεσία του, λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια  ευεργετικά  για τα θεατρικά δρώμενα του τόπου.
Ευχήθηκε  επίσης,  η πολύ καλή έως τώρα πορεία του Φεστιβάλ Θεάτρου να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, αφού μέσα από παρόμοιες σημαντικές εκδηλώσεις όχι μόνο διαφημίζεται η Κόρινθος αλλά παράλληλα, αναβαθμίζεται πολιτιστικά η πόλη  και ο Δήμος μας.

Το Κορινθιακό Θέατρο Βασίλης Ρώτας σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων   διοργάνωσε και εφέτος στην Κόρινθο, το  12ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΘΕΑΤΡΟΥ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2014-.
Το φεστιβάλ, διεξήχθη  από 1η  έως 10 Αυγούστου του 2014 στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου (Πανεπιστήμιο- Κολοκοτρώνη & Δαμασκηνού), όπου έλαβαν δέκα (10) θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα.
Εφέτος για πρώτη φορά, την κριτική επιτροπή την αποτέλεσαν  αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, οι οποίοι με την ψήφο τους ανέδειξαν του νικητές των διαγωνιζόμενων  θιάσων  και απένειμαν τα βραβεία της Πρώτης, Δεύτερης και Τρίτης καλύτερης Παράστασης.
Επίσης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο θέατρο, την τέχνη και τα γράμματα,  ο Γιώργος Βούρος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής και καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας καθώς και ο Γιάννης Σεντελές, συγγραφέας, σκηνοθέτης   και  Δήμαρχος των Βορείων Τζουμέρκων.
Ο  θίασος  του  Κορινθιακού  Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» συμμετείχε στο Φεστιβάλ εκτός συναγωνισμού, με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη « Η Αυλή των Θαυμάτων».

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο  Βραβείο καλύτερης παράστασης,  απέσπασε η Δημοτική Θεατρική Σκηνή «ΒΟΡΕΙΩΣ», των Βορείων Τζουμέρκων, με το έργο «..δι΄ αυτό τον προορισμόν…» του Γιάννη  Σεντελέ.

2ο  Βραβείο καλύτερης παράστασης, απέσπασε η Θεατρική Ομάδα Δίστομου «ΘΕΑΤΡΟΦΑΝΕΙΑ» , με το έργο του Ματέι  Βιζνιέκ,   « Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα».

3ο Βραβείο καλύτερης παράστασης, απενεμήθη στη Θεατρική ομάδα ΘΕΑΤ.Ο.Σ   Σαλαμίνας,  με το έργο  του Μολιέρου,  «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».