Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

(ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ) ΄΄ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ΄΄ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν και φέτος τον Ι.Ν. Παναγίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Συνοικισμό Κορίνθου για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονυσίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ


Ο Μητροπολίτης μας έκανε λόγο για την σημασία της Παναγίας, στο πρόσωπο της οποίας βλέπουμε την προστάτιδα του Εθνους μας. Κι ενώ.είπε, για μας η Παναγία και όλα τα ιερά πρόσωπα είναι παράδοση και παρακαταθήκη ευλογημένη, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει τάση αποιεροποίησης και των πιο ιερών προσώπων και θεσμών.
Τούτες τις μέρες,τόνισε, κυκλοφόρησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
η γνωστή ανακοίνωση με την οποία το Υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής σχολιάζει δυσμενώς την άρρηκτη σχέση που υπάρχει στο έθνος μας, μεταξύ Εκκλησίας και Ελλάδας.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όμως δεν βλέπει ή δεν θέλει να βλέπει την κατάσταση στο Ιράκ όπου υπάρχουν βάρβαρα θρησκεύματα που δημιουργούν μισανθρωπία και ρατσισμό..
Μας παρακινούν,είπε, να μην τηρούμε τις παραδόσεις μας και το κάνουν με πονηρία, με μεθοδικότητα και καμμιά φορά με αποτελέσματα.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε τον τόπο μας,όπως τον γνωρίσαμε, θα πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες και κάποιοι να ασκήσουν καθήκοντα καταγγέλοντος, ώστε να τρομοκρατηθούν οι τρομοκράτες.
Η Κορινθία μας είναι ο τόπος που έλαβε την πίστη από τον Απ. Παύλο, ο οποίος κατάφερε να φέρει την ισορροπία στην Εκκλησία και να κάνει την Κόρινθο μητέρα των εκκλησιών της Ελλάδας.
Αυτήν την Ιερά Παρακαταθήκη πώς μπορούμε να την αρνηθούμε.
Ο Μητροπολίτης Κορινθίας μίλησε ακόμη για τις παραδόσεις μας και πώς μπορούμε να τις διατηρήσουμε.
Γιατί ,όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα γίνεται πόλεμος της παραδόσεως και αναφέρθηκε σε θρησκευτικές πανήγυρεις όπου κυριαρχεί το φαγοπότι και το γλέντι και όχι η θρησκευτική τελετή.
Ας με πουν αδιόρθωτο κι ας με διασύρουν όσο θέλουν, γι αυτά που λέγω ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης. 
Εγώ θα συνεχίσω να τα λέγω.
Η Εκκλησία μας θα πάρει το δρόμο της. 
Τον έχει πάρει ήδη.
Και ο Θεός θα μείνει στην Εκκλησία.
Τα υπόλοιπα θα μείνουν εκτός Αυτής.