Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ

Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου συμμετέχουν   στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με μια σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μαθητές αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας, υπό τον γενικό τίτλο :  «Σεπτεμβριανές μεταμορφώσεις θεών, ηρώων και ανθρώπων στα ερείπια μιας Ρωμαϊκής πόλης».

Ο φετινός εορτασμός φέρει το γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου»  και θα λάβει χώρα από σήμερα έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση «Παπουτσήδες και βασιλιάδες  στα ερείπια μιας ρωμαϊκής πόλης», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο  και τον  Αρχαιολογικό  Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου για μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου. 
Επίσης στον ίδιο χώρο,  παρουσιάστηκε  το ελεύθερο μουσικό δρώμενο «Όταν οι νότες ανακατεύονται με τα αγάλματα».

ΑΥΡΙΟ Σάββατο ,  θα φιλοξενηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Κορίνθου δρώμενο με τίτλο locus est…” (ώρα έναρξης 5 μ.μ.) 
Πρόκειται για δραματοποιημένη αφήγηση του ποιήματος «Ηχώ & Νάρκισσος» από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβιδίου, στην οποία συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο OPUS  FEMINA  του ΚΕΠΑΠ του Δ. Κορινθίων, η ηθοποιός Αγγέλικα  Σταυροπούλου και ο αναπληρωτής Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ, Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

Αναλυτικότερα, αυτή η εκδήλωση εκπορεύεται από την ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία συμμετέχει και εφέτος στον εορτασμό των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς» , ενός θεσμού που συντονίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, εμπλέκει 50 χώρες και έχει ως στόχο την ανάδειξη στοιχείων της κοινής Ευρωπαϊκής κληρονομιάς.


Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, το Σάββατο και την Κυριακή, τα Μουσεία και οι οργανωμένοι Αρχαιολογικοί Χώροι στην Αρχαία Κόρινθο, Αρχαία Νεμέα, Ίσθμια και Αρχαία Σικυώνα θα είναι ανοικτοί για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.