Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σεμινάρια Γευσιγνωσίας Οίνου - 3ος Κύκλος‏

3ος Κύκλος: Η παραγωγή του κρασιού - Είδη οινοποίησης

Θέματα 1ης συνάντησης - 28 Μαΐου, 7.30μμ 
 

  • Λευκή οινοποίηση - ποικιλίες - ιδιαιτερότητες (λευκά κρασιά από λευκά ή ερυθρά σταφύλια, ο ρόλος της απολάσπωσης και της θερμοκρασίας στη ζύμωση, το batonnage, η επιλογή ή όχι της παλαίωσης σε βαρέλι)
  • Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 3-4 κρασιών
Θέματα 2ης συνάντησης - 4 Ιουνίου, 7.30μμ   
  • Ερυθρή οινοποίηση και τεχνικές ( παραγωγή ροζέ, φρέσκου ερυθρού, ερυθρού οίνου παλαίωσης, η επίδραση του βαρελιού και ο χρόνος παλαίωσης)
  • Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 3-4 κρασιών 
Θέματα 3ης συνάντησης - 11 Ιουνίου 7.30 μμ   
  • Ειδικές οινοποιήσεις (γλυκά κρασιά, αφρώδη και σαμπάνια)
  • Γευστική δοκιμή και σχολιασμός  4 κρασιών

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής σε κάθε συνάντηση του 3ου κύκλου: 20,00 ? + ΦΠΑ
Πληροφορίες και συμμετοχές
Ιωάννα Δαβλέρη
ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ  -  ΟΙΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
27410 23422 & 6977451531
Email: ioannadavleri@yahoo.gr
Web: www.evoin-evan.eu