Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

(ΕΙΚΟΝΕΣ)Το μουσικό σχολείο στο μέγαρο μουσικής‏

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ". 

Δυναμικό παρών τέσσερα "χάλκινα" παιδιά από το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου. 

Δύο κόρνα και δύο τρομπέτες, η Αγγελική, ο Τάκης, ο Στέλιος και ο Σωτήρης αντίστοιχα, ανέβηκαν στην σκηνή της αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης παρέα με νεανική ορχήστρα του Φίλιππου Νάκα και το Εργαστήριο Χάλκινων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. 

Μαζί τους τέσσερα ακόμα μέλη της Φιλαρμονικής Λουτρακίου που επίσης συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή, απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες από εκδηλώσεις τέτοιου μεγέθους.

Η "έκπληξη" της βραδιάς ο μικρός Αντώνης που βραβεύθηκε για την εξαιρετική του επίδοση στο πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ".

Τι άλλο να πει κανείς παρά πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά !!!!!!!


Δείτε τι έγραψε η ΑΝΝΑ ΠΡΑΝΤΙΚΟΥ στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η σκηνή του Μεγάρου κατακλύστηκε την Τετάρτη το βράδυ από χρωματιστά παπουτσάκια νούμερο 36 το πολύ...Ο λόγος για τη συναυλία που δόθηκε, εκείνη τη βραδιά, με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και τη Νεανική Ορχήστρα του Φίλιππου Νάκα.
Τη συναυλία άνοιξαν οι «μινιατούρες» μουσικοί που χαιρόσουν να βλέπεις τις αρμονικές κινήσεις τους και να ακούς συνάμα τις όμορφες μελωδίες που ζωντάνευαν από τα μουσικά τους όργανα υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Νέλλης Οικονομίδου. Πιστή αντιγραφή μιας ορχήστρας ενήλικων μουσικών σε ανατρίχιαζε οπτικοακουστικά. Εκεί είναι που παίρνεις μια ανάσα ευχαρίστησης και αισιοδοξίας, βλέποντας ότι υπάρχει μια μερίδα της νέας γενιάς που έχει αρχίσει να απαγκιστρώνεται κάπως από το Ιντερνετ και τα βιντεοπαιχνίδια στρέφοντας το βλέμμα της στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Τη μουσική συνόδευσε η αφήγηση ενός παραμυθιού, το οποίο περνούσε πολλά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους, εικονογραφημένο με παιδικές ζωγραφιές, οι οποίες προβάλλονταν κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Μετά το χειροκρότημα που εισέπραξαν οι λιλιπούτειοι μουσικοί, ακολούθησε η βράβευση παιδιών από όλη την Ελλάδα που ανακάλυψε η ΚΟΑ ως «ταλέντα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική» που γίνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 
Στο κλείσιμο της βραδιάς ο Superman, ο Μονομάχος, μερικοί δεινόσαυροι απ' το Jurassic Park και κάποιοι αστροναύτες από το Space Odyssey βρέθηκαν νοερά μαζί μας αφού η Κρατική Ορχήστρα μάς ταξίδεψε με διασκευές από soundtrack πολυαγαπημένων ταινιών. Σίγουρα η συναυλία αυτή ήταν μια γιορτή αφιερωμένη στο μουσικό μέλλον της Ελλάδας που όπως φαίνεται διαγράφεται λαμπρό!