Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

(ΕΙΚΟΝΕΣ) Σε ύφεση η φωτιά στο Γαλατάκι

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε με μέγιστο βαθμό την καταστροφή από τη φωτιά που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της στο Γαλατάκι κι ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.


Στον οικισμό Γαλατάκι, έξω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, μια περιοχή με ιδιαίτερη βλάστηση και χιλιάδες πεύκα, η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι σε ύφεση. 

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες κατέστρεψε ολοσχερώς ένα από τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή διασκορπισμένα, προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα άλλο και απείλησε πολλά άλλα. 

Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά αλλά οι δυνατοί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο τους.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 13:40 το μεσημέρι της Πέμπτης και αρχικά έκαιγε αγροτοδασική έκταση στον οικισμό Μάζι χωρίς, ωστόσο, να απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, 14 οχήματα, ομάδα 13 ατόμων πεζοπορίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και 2 αεροσκάφη καναντέρ, αλλά και 2 πετζετέλ.

Η φωτιά είχε δύο μέτωπα και επεκτεινόταν σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- έκαναν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Τεράστια η βοήθεια των εθελοντικών ομάδων και του Δήμου Κορινθίων με τις υδροφόρες Ενώ απο την αρχή στην περιοχή παρευρέθη και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ VAS - VAL :