Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

(80 ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ‏

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ‘’ΟΧΙ’’ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ν. ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΙΧΝΩΝ κ. ΙΕΡΟΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ


Χθες Τρίτη 28η Οκτωβρίου 2014, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος, μετά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, ανάμνηση επιτελεί του εν Βλαχέρναις θαύματος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και Εθνική εορτή, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου,
πλαισιουμένων υπό του ιερατείου της πόλεως Κορίνθου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ως Επίσημος προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας προέστη και στην επακολουθήσασα Δοξολογία για την Εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου καθώς και πλήθος πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον άγιο Ζιχνών για την τιμή που έκανε στην Ι. Μητρόπολή Κορίνθου συνεορτάζοντας μαζί μας αυτή την τόσο σημαντική ημέρα της Πατρίδος μας, επεσήμανε τις αξίες και τα ιδανικά, που εμπνέει ο εορτασμός αυτής της ημέρας, καθώς και την υποχρέωση που έχουμε όλοι οι Νεοέλληνες όχι απλώς να τιμούμε την μνήμη των Ηρώων προγόνων μας αλλά ευγνωμόνως να αποδίδουμε τον σεβασμό μας κατ’ αυτήν την ημέρα σε όλους όσους ανά τους αιώνες αντιστάθηκαν στους εχθρούς και επιβούλους της πολυβασανισμένης Πατρίδας μας.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η παρέλαση στο κέντρο της Κορίνθου, όπου συμμετείχαν  μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φορείς, σύλλογοι και φυσικά τμήμα στρατευμένων  νέων.
Πριν την παρέλαση, προηγήθηκε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου όπου μετά το πέρας της λειτουργίας, στο μνημείο Πεσόντων Αγωνιστών στο προαύλιο της Μητρόπολης Κορίνθου, έγινε η  κατάθεση στεφάνων από τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια Κορίνθου. 
Για το σημασία της ημέρας αυτής, μίλησαν ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο κ. Βασίλης Σαμαράς, ο πρόεδρος του Δ, Σ, Κορινθίων κ. Χρήστος Χασικίδης και ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Γιώργος Πετρίτσης.